Sisältöjulkaisija

angle-left Tohmajärven kunnan koronasuositukset

Tohmajärven kunnan koronasuositukset

MASKIA NAAMALLE IHMISTEN SEASSA KULKIESSA, SUOSITTAA KUNTA JA MONI MUU

No sehän se korona riivaa ja ärsyttää, mutta koetetaan kestää ja toimia tolokusti, kun hullumminkin voisi olla. Tohmajärven kunta yhdessä Siun soten ja kaikkien mahdollisten viranomaisten kanssa suosittaa, että turvavälejä pidetään ja maskia käytetään ihmisten seassa kulkiessa.

Virus pysyy aisoissa, kun pidetään niitä pärske- ja hajurakoja - siis fyysistä etäisyyttä, mutta sosiaalista läheisyyttä. Sosiaalisia suhteita voi hoitaa vaikka some-kanavissa tai soittelemalla kavereille.

Lisäksi rohkenemme suosittaa ulkoilua, sillä se kannattaa aina ja ulkona on helppo pitää myös sellaisia turvavälejä, että maskiakaan ei tarvita.

Fyysistä asiointia kunnan eri toimistoissa suositellaan välttämään, sillä saatamme olla etätöissä. Useimmat asiat hoituvat puhelimessa tai sähköpostilla ja jos ei, niin siitäkin kannattaa joka tapauksessa sopia tapaaminen ennakkoon.

Silloin kun asiointi on välttämätöntä - esimerkiksi lapsia päivähoitoon tuodessa ja hakiessa - niin maskin käyttö siinäkin oikein suositeltavaa.

Niin ja tietysti muistetaan pestä ja desinfioida käsiä. Jos aivastuttaa tai yskittää, niin jos ei muita apuvälineitä ehdi käyttää, niin röhitään omiin vaatteisiin, ei huoneilmaan ja tarvittaessa vermeet sitten pyykkiin.

Ja niiden maskien kanssa myös tarkkana. Ei räpelöidä maskia siitä nenän ja suun kohdalta, vaan käsitellään hygienisesti naruista. Kertakäyttömaski roskiin, eikä taskuun.

Koronavirus torjutaan yhdessä, mutta pysymällä harvassa!

Tässä vielä Siun soten virallisia ohjeita Tohmajärven aluetta koskien:

* Yli 15-vuotiaita suositellaan käyttämään kasvomaskia joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
* Maskien käyttöä suositellaan myös riskimaista palaaville ja jos omaehtoisen karanteenin aikana on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella.
* Koronavirustestiin tullessa ja sieltä lähtiessä.
* Siun soten terveydenhuollossa asioivien asiakkaiden ja potilaiden toivotaan käyttävän kasvomaskia, jos se on henkilölle mahdollista.
* Tarkemmat tiedot suosituksesta ja ohjeet kasvomaskin käyttöön löydät THL:n sivuilta: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille. 

https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset

 

Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätös kunnallisvalitukseen koskien valtuuston päätöstä 16.12.2019 § 90 koskien Värtsilän koulun lakkauttamista

Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätös kunnallisvalitukseen koskien valtuuston päätöstä 16.12.2019 § 90 koskien Värtsilän koulun lakkauttamista

Kuulutus