Ajankohtaista alisivun pääkuva

Sisältöjulkaisija

angle-left Musiikkiopiston ja Arppen koulun Taikanaamiot-musiikkinäytelmä Kiteesalissa 23.-24.4.2019

Taikanaamiot valloittavat Kiteesalin pääsiäisen jälkeen

 

Joukko Keski-Karjalan musiikkiopiston oppilaita on ahkeroinut talven kuluessa Arppen koulun kerhotoimintana Taikanaamiot-musiikkinäytelmän parissa. Näytelmä saa ensiesityksensä pääsiäisen jälkeen tiistaina 23.4.2019, yleisönäytös illalla Kiteesalissa klo 18.00 alkaen. Näytelmää esitetään tiistaina ja keskiviikkona 24.4. alakoululaisille, ja kenraaliharjoitusta tiistaiaamuna klo 9.30 pääsevät seuraamaan myös eskarit ja yli 4-vuotiaat päivähoitolapset. Esityksen kesto on noin tunti, ja tapahtuma on pääsymaksuton.

Taikanaamiot-näytelmän ovat käsikirjoittaneet oppilaat itse. Käsikirjoitustiimiin kuuluvat Emilia Piiroinen, Noomi Hirvonen ja Odessa Kinnunen. Pieniä viilauksia ja lisäyksiä käsikirjoitukseen on tehty yhdessä joukkueen kanssa matkan varrella. Emilia ja Noomi ovat myös säveltäneet näytelmän Ilosta Suruun -tunnusmusiikin.


Näytelmän tuottaja-ohjaajana toimii musiikkiopiston musiikkileikkikoulunopettaja Anne Lindeberg-Piiroinen. Musiikkiopiston opettajista mukana projektissa ovat myös ”Naamiokoordinaattori” Sirpa Hyvönen sekä Katri Tolvanen, Saila Kinnunen ja Riitta Kyytinen. Tärkeää sivustatukea ovat antaneet Arppen koulun apulaisrehtori Arja Makkonen, opettaja Pirjoriitta Koponen ja Kipakka-ruokalan huolehtiva emäntä Seija Tukiainen välipaloineen. Kaupungin vapaa-ajanohjaaja Markus Pulkkinen ja hänen kanssaan Miika Tenhu huolehtivat valoista ja näyttämötekniikasta. Lisäksi mukana on useita oppilaita soittamassa ja avustamassa mm. meikkaajina ja lavasteissa.

Idea Taikanaamiot-näytelmästä lähti liikkeelle huilunsoiton opettaja Sirpa Hyvösen rekvisiittavarastosta. Sieltä löytyi mielenkiintoisia puvustuksen aarteita, joita on käytetty aiemmin Keisarin uudet vaatteet -näytelmässä. Hienot naamiot kiinnittivät erityisesti oppilaiden huomion, ja ne toimivatkin inspiraationa uuden näytelmän kirjoittamisessa.

******************************************

Lisätietoja:

Anne Lindeberg-Piiroinen
p. 0400 904 433

anne.lindeberg.piiroinen@gmail.com, anne.lindeberg-piiroinen@nic.fi