Sisältöjulkaisija

angle-left Kokonaisulkoistus päättyy: Tohmajärven sote-palvelut tuottaa 1.1.2020 alkaen Siun sote

Kokonaisulkoistus päättyy: Tohmajärven sote-palvelut tuottaa 1.1.2020 alkaen Siun sote

Tiedote. Julkaistu: 06.11.2019, 10:01
Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Tohmajärven kunnan vuonna 2012 tekemä kokonaisulkoistussopimus sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisesta Terveystalo Kuntaturva Oy:n (aiemmin Attendo Kuntaturva Oy) kanssa päättyy 31.12.2019. Palvelut tuottaa ensi vuoden alusta lähtien Siun sote. Henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksella kuntayhtymän palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä.

– Pyrimme siihen, että kunnan asukkaille muutos aiheuttaa mahdollisimman vähän vaivaa. Asiakaspalvelussa työskentelee pääosin sama henkilökunta kuin ennenkin. Puhelinnumeroiden ja sähköisten asiointikanavien muuttumisesta tiedotamme tohmajärveläisiä tarkemmin loppuvuoden aikana, kertoo hallintoylilääkäri Petri Kivinen Siun sotesta.

Tohmajärven kokonaisulkoistuksen päättyminen on kokoluokaltaan ensimmäinen Suomessa myös Terveystalo Oy:lle. Muutosta on valmisteltu erityisellä huolella ja hyvässä yhteistyössä Terveystalo Oy:n ja Siun soten kanssa.

– Terveystalo haluaa kiittää Tohmajärven kuntapäättäjiä, kuntalaisia ja Siun sotea hyvästä yhteistyöstä sekä henkilöstöämme sitoutuneesta työstä. Arvostamme saatuja kokemuksia ja oppeja ja toivomme menestystä työmme jatkajalle, sanoo johtaja Kirsi Pitkälä Terveystalosta.

Tohmajärven kunnan seitsemän vuotta sitten laatima määräaikainen kokonaisulkoistussopimus siirtyi Siun sotelle, kun kuntayhtymä aloitti toimintansa vuonna 2017. Siun sotella on ollut tuosta lähtien palvelujen järjestämisvastuu, Terveystalon tuottaessa palvelut. Sopimus päättyy, koska myös kaikki sen optiovuodet on käytetty. Valmistelut Tohmajärven sote-palvelutuotannon siirtämiseen Siun soten omaksi toiminnaksi aloitettiin keväällä 2019 kuntayhtymän hallituksen päätöksellä.

Tohmajärven kuntalaisten näkökulmasta muutos tulee näkymään konkreettisesti puhelinnumeroiden ja verkkosivujen muuttumisena. Palvelutuotanto tullaan yhdenmukaistamaan Siun soten palveluperiaatteiden ja käytänteiden mukaiseksi.