Monipuolista yritystoimintaa Tohmajärvellä

Tohmajärvellä kunnan alueella on lähes 1400 työpaikkaa (v. 2015). Yrityskantamme on pienyritysvaltainen. Suurimmat työnantajat ovat Tohmajärven kunta, Rajavartiolaitos ja Attendo Oy. Maatiloja Tohmajärvellä on 150, joista kolmannes tuottaa maitoa. Maatilojen peltoala on keskimäärin lähes 60 hehtaaria.

Suurin yksityinen tuotannollista toimintaa harjoittava yritys on Power Tech Group (kuvassa), jonka Tohmajärven konepajalla työskentelee noin 50 ihmistä.

Tohmajärven elinkeinorakenne on vahvasti palveluvaltainen. Yritystoimipaikkoja on Tilastokeskuksen lukujen mukaan noin 370. Yritykset ovat pääsääntöisesti pieniä. Erityispiirteenä on vahva logistiikka-ala, sillä kunnassa toimii useita suuria kuljetusyrityksiä kuten Sistonen, Swahne ja Vuojolainen. Nurminen Logistics Oyj:llä on huolintatoimintaa Niiralassa.

Tohmajärvellä toimivat yritykset löytyvät kattavimmin maakunnallisesta yritysrekisteristä tekemällä kuntakohtaisen haun. Sen mukaan Tohmajärvellä on noin 250 yritystä.

Matkailusivuilta löytyy tarkempaa tietoa matkailijoita palvelevista yrityksistä.

Yritystoiminnan sijoittumiseen sekä tontteihin ja toimitiloihin liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä kunnanjohtaja Olli Riikoseen, puh. 040 105 4001 tai kehittämispäällikkö Liisa Laasoseen, puh. 040 105 4015. Yritystoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa palvelee seudullinen Keski-Karjalan kehitysyhtiö Keti Oy.