« Takaisin

Maakuntapäivää, Maiju Lassilaa ja kuntaa juhlitaan lauantaina 25.8.

 

Pohjois-Karjalan kaikkien aikojen ensimmäistä maakuntapäivää vietetään tulevana lauantaina 25.8. Tohmajärvellä aamusta alkaen ja yöhön asti. Samalla päivän aikana juhlistetaan 150-vuotiasta Tohmajärven kuntaa ja Maiju Lassilaa.

Päivän tapahtumat alkavat jo klo 9 itärajan tuntumassa Niiralan Itähuolinnan piha-alueella järjestettävällä RajanRyssäys-toritapahtumalla. Klo 11 pääsee ohjatulle luontopolkukävelylle Kemien luontopolulla ja klo 12 - 13.30 linja-autolla Maiju Lassila -kulttuurikierrokselle. Kierrokselle lähdetään kunnanviraston pihasta. Jos lähtee luontopolulle, niin ei kyllä millään ehdi linja-autokierrokselle eli tässä kohtaa jokainen joutuu tekemään henkilökohtaisia arvovalintoja.

Klo 13.30 juhlistetaan Maiju Lassilan juhlavuotta paljastamalla kunnan keskuspuistossa eli Potsipuistossa Maiju Lassilan muistomerkillä uudet infotaulut, joissa kerrotaan Maiju Lassilasta ja kulttuurireitistä. Klo 14 - 16 on torilla kaiken kansan toripiknik, jonne voi tulla omin eväin tai hyödyntäen ravintola Kotipirtin tarjoomuksia. Kunta tarjoaa 150-vuotissyntymävuotensa kunniaksi kakkukahvit, kunnanjohtaja puhuu ja lisäksi on tasokasta kulttuuriohjelmaa.

Maakuntapäivän huipentaa RajanRyssäys Rock Värtsilässä navetan vintillä, joka myös Värtsilän kesäteatterina tunnetaan. Siellä soitto alkaa klo 20 ja jatkuu aina puoli yhteen saakka. Jatkoja voi viettää vielä hotelli Joessa.

Eikä jää lompakon paksuudesta kiinni. Kaikkiin tapahtumiin osallistuminen on maksutonta. Tervetuloa mukaan!