« Takaisin

Kuntosali investointilistalle, veroprosentit ennallaan

Kunnanhallitus käsitteli 22.10. noin nelituntisessa kokouksessaan laajasti mielenkiintoisia ajankohtaisia asioita.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle kuntosalin ja ryhmäliikuntasalin rakentamista, välinehankintoja ja liikuntahallin pesu- ja pukuhuonetilojen saneerausta varten 1.000.000 euron määrärahaa. Hanke toteutettaisiin samanaikaisesti koulurakentamisen kanssa vuosina 2019-2020 ja sille haetaan valtionavustusta, jota on mahdollisuus saada enintään 30 prosenttia kustannuksista.

Kunnassa on puhuttu jo vuosia, että liikuntahallin varastotiloihin tehty kunto- ja voimailusali on tiloiltaan ahdas ja epäkäytännöllinen. Ikäihmisten käyttöön on haikailtu myös erillistä seniorikuntosalia. Esitetyssä mallissa rakennettaisiin riittävän tilava kuntosali palvelemaan kaikenikäisten voimaharjoittelutarpeita.

Kuntalaisten verotuksen esitetään säilyvän entisellään ensi vuonna. Hallitus esittää valtuustolle, että tuloveroprosentti on ensi vuonnakin 21,75 ja kiinteistöveroprosentitkin pidettäisiin ennallaan

Kunta maksaa yhteensä 80.000 euroa tarjouspalkkioita koulu- ja kirjastohankkeeseen osallistuville hyväksyttävän tarjouksen jättäneille yrityksille. Tarjouskilpailun voittajalle korvausta ei makseta. Tarjouspalkkio kustannetaan kouluhankkeen kokonaiskustannuksista. Palkkiomenettelyn tarkoituksena on kannustaa tarjoajia kovaan kilpailuun, joka koituu kunnan hyödyksi edullisina ja laadukkaina tarjouksina. Tarjouspalkkiolla korvataan osittain kilpailuun osallistuville yrityksille pitkäkestoisesta suunnittelukilpailutuksesta aiheutuvia kustannuksia.

Kunnanhallitus täydentää vielä valtuustokäsittelyyn menevää kahdeksan kuukauden osavuosiraporttia. Investointiosasta esitetään vähennettäväksi 70.000 euroa Kemien yleisilmeen kehittämisrahoituksesta, koska rahaa jää käyttämättä. Kunnanviraston peruskorjauksen suunnitteluun varatuista määrärahoista esitetään siirrettäväksi 12.300 euroa osakkeiden ja osuuksien hankintaan ja 8.000 euroa lisää kiinteistöjen hankintaan.

Tohmajärven kunta jatkaa uusiutuvan, ilmastoystävällisen vesivoimasähkön ostoa Pohjois-Karjalan Sähköltä. Kunnan sähkölasku on vuositasolla noin 350.000 euroa ja siitä vesivoimasähkön aiheuttama lisähinta ensi vuonna on noin 7.500 euroa.

Kunnassa tulee haettavaksi kehittämispäällikön paikka. Toimenkuva painottuu yritystoiminnan edistämiseen ja kuntamarkkinointiin. Valinta- ja haastattelutyöryhmään kunnanhallitus valitsi luottamushenkilöistä Mikko Löppösen (kesk.), Vuokko Väistön (sd.) ja Tommi Pesosen (kok.) sekä viranhaltijoista kunnanjohtaja Olli Riikosen ja talous- ja hallintojohtaja Vesa Karhapään.

Kunnanhallitus valtuuttaa lisäämään seudullisten lomituspalveluiden henkilöstöä enintään kahdeksan henkilötyövuoden verran. Työsuhteet solmitaan toistaiseksi voimassa olevina työsopimuksina.