Tohmajärvellä tapahtuu

Tällä sivulla on esitelty muutamia vuosittain toistuvia suurimpia tapahtumia. Mitä lähiaikoina on tulossa, sen näet klikkaamalla viereistä "mustaa laatikkoa". Se vie Karjalaisen menoinfoon, jonne toivon mukaan eri järjestäjät ilmoittavat tapahtumistaan ja joka näkyy siis myös kunnan menoinfona etusivulla.
 

Potsipäivät         

Potsipäivät on kunnan, yrittäjien, pitäjäseuran, eri yhdistysten, kylien ja kuntalaisten yhteisvoimin toteuttama pitäjäjuhla. Juhannuksen jälkeisellä viikolla vietettävä ja viikonloppuun huipentuva juhla on saanut nimensä Maiju Lassilan Tulitikkuja lainaamassa -näytelmän pohjalta. Vuonna 2018 on Maiju Lassilan syntymän 150-vuotisjuhlavuosi ja tietenkin juhlan kunniaksi Maiju Lassila -teatterissa esitysvuorossa on Tulitikkuja lainaamassa.

Potsiviikolla on tarjolla mm. liikuntaa, kulttuuria ja musiikkia moneen makuun. Potsitori juhannuksen jälkeisenä lauantaina on muodostunut varsinaiseksi tuttujen tapaamistapahtumaksi.

Potsipäivät on myös facebookissa.
 

Värtsilä-päivät

Perinteiset Värtsilän kotiseutupäivät pidetään heinäkuun puolivälissä. Järjestäjänä on Värtsilän Pitäjäyhdistys yhteistoiminnassa paikallisten yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa. Värtsiläpäivien ohjelma.

Rajan ryssäys

Rajan ryssäys on elokuun lopussa vietettävä syystapahtuma Värtsilässä. Järjestäjänä on Värtsilän Pitäjäyhdistys yhteistoiminnassa paikallisten yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa

Hämärätori

Nymanin talon ja museoalueen pihapiirissä syys-lokakuussa iltojen pimetessä on jo perinteeksi muotoutumassa oleva koko perheen Hämärätori-tapahtuma, jossa myyntikojujen ja ruokamyynnin ohella on paljon muuta ohjelmaa. Tapahtumassa on huomioitu erityisesti lapsiperheet.

Siirin hiihto -laturetki

Siirin hiihto järjestetään helmi-maaliskuun vaihteessa. Tohmajärven laturetki on hiihdetty jo 50 kertaa. Vuodesta 2015 alkaen laturetki on nimetty tohmajärveläissyntyisen olympiavoittajan Siiri "Äitee" Rantasen mukaan Siirin hiihdoksi.