Näyttelyt

Tohmajärven näyttelyt keskittyvät kesään. Toki nähtävää on muulloinkin. Puuteosesineitä ja -taidetta voi Onkamon Onnelassa ihailla ympäri vuoden. Kirjastossa on pitkin vuotta pienimuotoisia, vaihtuvia näyttelyitä, kuten Taitokeskuksellakin. Savitöiden myyntinäyttely Galleria Savipajassa avoinna lähinnä kesäisin, mutta ryhmille sopimuksesta ympäri vuoden. Museoiden näyttelyt ovat kesäisin katsottavissa. Samoin monien kylien kahvioiden kesänäyttelyt.

 

Puun Sielu Taidekartano
Onnela, Vehkavaarantie 250, Onkamo

Puun Sielu -näyttelyssä on esillä loistava läpileikkaus ainutlaatuista suomalaista ja kansainvälistä puuosaamista. Korkeatasoisessa näyttelyssä on veistoksia, sorvauksia, kaiverruksia ja pyrografiaa.

Avoinna joka päivä klo 12-18.
 

 

Galleria Savipaja
Petravaarantie 562, Petravaara

Galleria Savipajassa on jatkuva myyntinäyttely. Koriste-esineitä, käyttökeramiikkaa, lahjatavaroita. Näyttelytilana on entinen navetta, jota ei uskoisi navetaksi, ellei tietäisi!

 

 

Taitotalon näyttelyt
Asemantie 1, Tohmajärvi

Tohmajärven kotiteollisuusneuvonta-asema, nykyinen taitotalo, aloitti toimintansa jo v.1960. Taitotalolla on pitkin vuotta vaihtuvia näyttelyitä.


Kirjaston näyttelyt
Asemantie 35 a, Tohmajärvi

Kirjastossa on pitkin vuotta vaihtuvia näyttelyitä.
 

Katri Helena -näyttely
Katri Helenan raitti, Kirkkotie 14, Tohmajärvi

Tohmajärveläissyntyisen musiikkitaiteilija Katri Helenan omista materiaaleista koottu ainutlaatuinen nimikkonäyttely viehättävässä renkitupamiljöössä. Näyttely on avoinna kesäisin.Pääsymaksu näyttelyyn 5 € aikuisilta. Samalla lipulla pääsee myös muihin museoalueen näyttelyihin.

Avoinna 18.-23.6 ja 6.-12.8.2018 ma-pe 12-17, la-su 12-15 sekä 25.6.-5.8.2018 ma-pe 12-18, la-su 12-16. Lisäksi kesäteatterin näytöspäivinä tarvittaessa jatkoaika. Huom. Aukioloaikoihin voi tulla vielä tarkennoksia.

Hetkiä Nymanin talolla -näyttely
Nymanin koti- ja apteekkimuseo, Kirkkotie 14

Näyttelyssä on esillä Kaisa Jussilan töitä ja taidegrafiikkkaa.

Avoinna kuten Katri Helena -näyttely

Potsinäyttely
Katri Helenan raitti, Kirkkotie 14, Tohmajärvi

V. 2014 museoalueelle siirretyssä navetassa "röhkii" nyt toista sataa potsia, muutaman gramman painoisesta yli 40-kiloiseen. Esillä on toimittaja Pentti Väistön matkoiltaan keräämiä possuja tarinoiden kera.  Avoinna kuten Katri Helena -näyttely.

Kuppauksesta kanylointiin -näyttely
Katri Helenan raitti, Kirkkotie 14

Nymanin aitan näyttelyssä esitellään tohmajärveläistä terveydenhoitoa sanoin, kuvin ja esinein, jotka on kerännyt Tohmajärvellä pitkään töissä ollut terveydenhoitaja Pirjo Rinne. Näyttelyssä saa tietoa terveydenhoidon muutoksista kansanparannuksen ajoista nykyaikaan.

Avoinna kuten Katri Helena -näyttely.

 

Huussinäyttely
Katri Helenan raitti, Kirkkotie 14

Nymanin talon v. 1876 rakennetun käymälärakennuksen toinen pääty on näyttelytilana. Tämän ns. herrasväen huussin erikoisuutena on lapsille tarkoitetut pienet istuinaukot. Näyttelystä saa tietoa käymäläkulttuurin historiasta ja leviämisestä Suomessa.

Avoinna kuten Katri Helena -näyttely.

 

Mööbeliaitta -näyttely
Katri Helenan raitti, Kirkkotie 14

Nymanin aitan yhdessä huoneessa on esillä Nymanin suvun huonekaluja, niitä varastossa vuosikymmeniä olleita.

Avoinna kuten Katri Helena -näyttely.
 

Watteja, voltteja ja virtaa -näyttely
Saarion voimalaitosmuseo, Voimalaitostie 24, Saario

Pitkään Pohjois-Karjalan Sähkön palveluksessa työskennelleen Juhani Ikosen kokoamassa näyttelyssä on esillä sähköverkon rakentamiseen ja sähkön tuottamiseen liittyviä laitteita.

Näyttely avoinna museon aukioloaikoina 30.6.-28.7.2018 lauantaisin klo 11-15. Lisäksi Potsisunnuntaina 1.7.  ja Värsiläpäivien sunnuntaina 22.7. klo 12-15.

 

Suomi 100 -juhlavuoden näyttely
Kaurilan kylätalo, Koulunmäentie 7, Kaurila

Näyttely on avoinna 2.-30.7. 2017 ma-la klo 10-16, su klo 12-16.

Kuvassa kylätalon pihassa oleva, Suojärvi-seuran pystyttämä Hyrsylänmutkaan talvisodassa siviilisotavangeiksi jääneiden muistomerkki.


 

Koulun uskonnolliset opetustaulut -näyttely
Pitäjäntuvan kahvio, Kirkkotie 600, Kirkkoniemi

Näyttely on avoinna  pitäjäntuvan kahvion aukioloaikoina 27.5.-12.8.2018 ma-pe ja su klo 11-17, la klo 11-16.
 

Lehmä kylässä -näyttely
Järventauksen Seurapirtti, Korkeakankaantie 355

Näyttelyn lomassa voi kahviossa nauttia vohveleita hillon ja kermavaahdon kera sekä löytää salista kirppisaarteita. Avoinna 26.6.-6.8. 2017 joka päivä klo 10-16, paitsi ke klo 10-18.
 

Akkalan Akat -pihataidenäyttely
Akkalan Ns-talo, Akkalantie 68

Nuorisoseurantalon pihalla on Leena Rantalan ite-taidetta. Hahmot muuttavat muotoaan tai oikeammin asujaan vuoden aikojen myötä. Tässä kevään uusia ylioppilaita.

Ns-talolla voit nauttia kahvit ja katsella, sattuisiko kirppiksellä olla mukaan otettavaa. Kahvio on avoinna 26.6.-6.8.2017 joka päivä klo 11-15.30.
 

Vahvasti maassa -taide- ja valokuvanäyttely
Rinkilänmäki, Akkalantie 20

Sari Rinkisen maalauksia ja Raimo Rouvisen valokuvia. Avoinna 2.-31.7.2018.