Näyttelyt

Tohmajärven näyttelyt keskittyvät kesään. Toki nähtävää on muulloinkin. Puuteosesineitä ja -taidetta voi Onkamon Onnelassa ihailla ympäri vuoden. Kirjastossa on pitkin vuotta pienimuotoisia, vaihtuvia näyttelyitä, kuten Taitokeskuksellakin. Savitöiden myyntinäyttely Galleria Savipajassa avoinna lähinnä kesäisin, mutta ryhmille sopimuksesta ympäri vuoden. Museoiden näyttelyt ovat kesäisin katsottavissa. Samoin monien kylien kahvioiden kesänäyttelyt.

 

Puun Sielu Taidekartano
Onnela, Vehkavaarantie 250, Onkamo

Puun Sielu -näyttelyssä on esillä loistava läpileikkaus ainutlaatuista suomalaista ja kansainvälistä puuosaamista. Korkeatasoisessa näyttelyssä on veistoksia, sorvauksia, kaiverruksia ja pyrografiaa.

Avoinna joka päivä klo 12-18.
 

 

Galleria Savipaja
Petravaarantie 562, Petravaara

Galleria Savipajassa on jatkuva myyntinäyttely. Koriste-esineitä, käyttökeramiikkaa, lahjatavaroita. Näyttelytilana on entinen navetta, jota ei uskoisi navetaksi, ellei tietäisi!

 

 

Taitotalon näyttelyt
Asemantie 1, Tohmajärvi

Tohmajärven kotiteollisuusneuvonta-asema, nykyinen taitotalo, aloitti toimintansa jo v.1960. Taitotalolla on pitkin vuotta vaihtuvia näyttelyitä.


Kirjaston näyttelyt
Asemantie 35 a, Tohmajärvi

Kirjastossa on pitkin vuotta vaihtuvia näyttelyitä. Avoinna kirjaston aukioloaikoina.

 

Katri Helena -näyttely
Katri Helenan raitti, Kirkkotie 14, Tohmajärvi

Tohmajärveläissyntyisen musiikkitaiteilija Katri Helenan omista materiaaleista koottu ainutlaatuinen nimikkonäyttely viehättävässä renkitupamiljöössä. Näyttely on avoinna kesäisin.Pääsymaksu näyttelyyn 5 € aikuisilta. Samalla lipulla pääsee myös muihin museoalueen näyttelyihin.

Avoinna
18.-23.6 ja 6.-12.8.2018 ma-pe 12-17, la-su 12-15,  25.6.-5.8.2018 ma-pe 12-18, la-su 12-16.
Lisäksi Potsilauantaina 30.6. avoinna klo 10-19 ja su 1.7. klo11-17 sekä kesäteatterin näytöspäivinä tarvittaessa jatkoaika.

Pieni vahva tyttö -taidenäyttely
Katri Helenan raitti, Kirkkotie 14

Nymanin museoalueen pikkuaitassa olevassa näyttelyssä on esillä Kaisa Jussilan taidegrafiikkkaa. Vedoksia katsoittavana ja myytävänä myös Renkituvan kahviossa.

Avoinna kuten Katri Helena -näyttely

Potsinäyttely
Katri Helenan raitti, Kirkkotie 14, Tohmajärvi

V. 2014 museoalueelle siirretyssä navetassa "röhkii" nyt toista sataa potsia, muutaman gramman painoisesta yli 40-kiloiseen. Esillä on toimittaja Pentti Väistön matkoiltaan keräämiä possuja tarinoiden kera.  Avoinna kuten Katri Helena -näyttely.

Kuppauksesta kanylointiin -näyttely
Katri Helenan raitti, Kirkkotie 14

Nymanin aitan näyttelyssä esitellään tohmajärveläistä terveydenhoitoa sanoin, kuvin ja esinein, jotka on kerännyt Tohmajärvellä pitkään töissä ollut terveydenhoitaja Pirjo Rinne. Näyttelyssä saa tietoa terveydenhoidon muutoksista kansanparannuksen ajoista nykyaikaan.

Avoinna kuten Katri Helena -näyttely.

 

Huussinäyttely
Katri Helenan raitti, Kirkkotie 14

Nymanin talon v. 1876 rakennetun käymälärakennuksen toinen pääty on näyttelytilana. Tämän ns. herrasväen huussin erikoisuutena on lapsille tarkoitetut pienet istuinaukot. Näyttelystä saa tietoa käymäläkulttuurin historiasta ja leviämisestä Suomessa.

Avoinna kuten Katri Helena -näyttely.

 

Maiju Lassila -näyttely
Katri Helenan raitti, Kirkkotie 14

Kirjailija Maiju Lassilan juhlavuoden kunniaksi Nymanin aitan yhteen huoneeseen on koottu Tohmajärvellä syntyneen ja nuoruusvuotensa viettäneen Algot Tietäväisen, myöhemmin Untolan, elämää esittelevä näyttely. Näyttely avautuu 28.6.2018 klo 17 ja on sen jälkeen avoinna kuten Katri Helena -näyttely.
 

Watteja, voltteja ja virtaa -näyttely
Saarion voimalaitosmuseo, Voimalaitostie 24, Saario

Pitkään Pohjois-Karjalan Sähkön palveluksessa työskennelleen Juhani Ikosen kokoamassa näyttelyssä on esillä sähköverkon rakentamiseen ja sähkön tuottamiseen liittyviä laitteita.

Näyttely avoinna museon aukioloaikoina 30.6.-28.7.2018 lauantaisin klo 11-15. Lisäksi Potsisunnuntaina 1.7.  ja Värsiläpäivien sunnuntaina 22.7. klo 12-15.
 

Koulun uskonnolliset opetustaulut -näyttely
Pitäjäntuvan kahvio, Kirkkotie 600, Kirkkoniemi

Näyttely on avoinna  pitäjäntuvan kahvion aukioloaikoina 27.5.-12.8.2018 ma-pe ja su klo 11-17, la klo 11-16.
 

Luontovalokuvanäyttely
Järventauksen Seurapirtti, Korkeakankaantie 355

Tuomo Erosen kuvaama ja kokoama näyttely. Näyttelyn lomassa voi nauttia kahvilassa vohveleita hillon ja kermavaahdon kera sekä löytää salista kirppisaarteita. Avoinna 25.6.-5.8. 2018 joka päivä klo 10-16, paitsi ke klo 10-20.
 

Akkalan Akat -pihataidenäyttely
Akkalan Ns-talo, Akkalantie 68

Nuorisoseurantalon pihalla on Leena Rantalan ite-taidetta. Hahmot muuttavat muotoaan tai oikeammin asujaan vuoden aikojen myötä. Tässä kevään uusia ylioppilaita.

Ns-talolla voit nauttia kahvit ja katsella, sattuisiko kirppiksellä olla mukaan otettavaa. Kahvio on avoinna 25.6.-29.7.2018 joka päivä klo 11-15.30, paitsi keskiviikkoisin jatkettu aika klo 11-19.
Tervetuloa!
 

Vahvasti maassa -taide- ja valokuvanäyttely
Rinkilänmäki, Akkalantie 20

Sari Rinkisen maalauksia ja Raimo Rouvisen valokuvia. Avoinna 2.-31.7.2018.