Kulttuuri


 

Kulttuurikierros

Kulttuurikierros Tohmajärvellä kannattaa aloittaa Katri Helenan -raitin varrelta Nymanin koti- ja apteekkimuseosta ja samassa pihapiirissä sijaitsevasta museoalueesta. Renkitupaan on koottu näyttelykokonaisuus Katri Helenan omien arkistomateriaalien pohjalta.

Alueella sijaitsee myös Maiju Lassila -teatteri.

Heinäkuun alussa vilskettä riittää, kun vietetään Potsipäiviä.  Pitäjäjuhla on saanut nimensä Maiju Lassilan Tulitikkuja lainaamassa -näytelmän pohjalta. Maiju Lassilan muistomerkki Keskuspuistossa kukitetaan juhlien yhteydessä. Tulevana kesänä juhlitaan 44. kertaa viikon ajan.

Kun Katri Helenan -raittia jatkaa eteen päin, niin tulee Kirkkoniemeen jossa sijaitsee Pohjois-Karjalan vanhin puukirkko perinnemaisemineen.

Värtsilään päin mennessä voi ihailla Saarion kauniita maisemia ja Saarion vanhaa vesivoimalaitosta. Värtsilän Myllymuseossa on esillä vanhaa esineistöä. Kylätalon vieressä toimii Kesäteatteri.

Muita kulttuurikohteita on useita joista voi mainita mm. 6-tien varressa olevan Onnelan Puun sielu -näyttelyineen, Galleria Savipajan 9-tien varressa sekä Kaurilan koulumuseon. Paikallisia kädentaitoja voi ihailla Kaivolla ja Taitotalolla.

 

 Yhteystiedot

Liisa Mäenpää
Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja
040 105 4110

Joona Turunen
Tietopalvelusihteeri
040 105 4012