Hiihtoladut

Hiihtoladut

Tohmajärven kunnan alueelta löydät useita kilometrejä hoidettuja hiihtolatuja, joista osa on valaistu.

 

Valaistut ladut

Kemie (liikuntahalli)

  • 600 m helppo
  • 1,7 km keskivaikea, lähtö liikuntahallilta
  • n. 2,5 km (Simosen peltolenkki), 3 km, 5 km (Mokinlammen maasto) vaativa, erkanevat 1,7 km ladulta, osittain valaistu. Vaativat nousut ja laskut eivät sovi aloittelijalle.

 

Värtsilä

  • 1,5 km keskivaikea, lähtö Patsolanmäki pysäköintipaikka

 

Tikkala

 

Muut ladut

Siirin lenkki

  • 12 km, helpohko maisemalatu, hiihdetään myös järven jäällä. Lähtö liikuntahallilta. Siirin lenkki erkanee valaistun ladun ensimmäisestä mutkasta oikealle. Alkuosa helppoa, loppumatkalle kannattaa varata voimia ylämäkiin. Luistelu ja perinteinen tyyli ovat mahdollisia. Kunnostus aloitetaan, kun jää on turvallisen paksua. Kunnostetaan lumisateen jälkeen, kun valaistut ladut on ensin kunnostettu. Yhdyslatu Akkalaan / Akkalasta.

 

Akkalan - Riikolan ladut

  • Reitit 3 - 12 km. Perinteisen tyylin vaativa latu, osaksi edestakaisena latuna. Lähtöpaikat Akkalan nuorisoseurantalolta tai Riikolan Keikonkankaan omakotialueelta. Pisin reitti noin 12 km. Akkalan nuorisoseurantalolta voi hiihtää myös 3 kilometrin reitin tai lyhentää täyspitkää reittiä käymättä Riikolassa.

 

Laturetket

Siirin hiihto 3.3.2019                     

  • Reitit 12 - 35 km. Lähtöpaikat Kemien liikuntahalli, Riikolan entinen koulu tai Akkalan nuorisoseurantalo (Akkalantie 68) klo 8-11.

Lämmintä mehua tarjoillaan maksutta liikuntahallilla, Akkalassa ja Riikolassa. Kahvioista saa myös pientä purtavaa maksua vastaan. Latukahviot avoinna klo 15 saakka.

Ajankohtaiset

angle-left Koko kansa lukee - kokeile e-kirjaa helmikuun ajan.

Koko kansa lukee - kokeile e-kirjaa helmikuun ajan.

Koko kansa lukee -kampanja 4.-24.2.2019, mukana 5 e-kirjaa ja 1 äänikirja. E-kirjat: Palviainen, Jukka-Pekka & Rönns, Christel: Allu ja salaperäinen opettaja (WSOY) Vasantola, Satu: En palaa takaisin koskaan, luulen (Tammi) Erlandsson, Karin: Pärlfiskaren (Schildts & Söderströms) Frantz, Eva: Sommarön (Schildts & Söderströms) Teir, Philip: Så här upphör världen (Schildts & Söderströms) Äänikirja: Erikson, Thomas: Idiootit ympärilläni - Kuinka ymmärtää muita ja itseään (Atena).
SomeShare

Yhteystiedot

Arja Pirhonen

liikunnanohjaaja
040 105 4118
arja.pirhonen@tohmajarvi.fi

PTV-sisältö